За нас
За насЗа компаниятаФирмена политикаАлкохол/наркотици

Фирма Zodiac Maritime Ltd има повече от 40-годишна история. Oснована е на 16 януари 1974 г. в Лондон с основен предмет на дейност опериране и мениджмънт на кораби. От 1992 г. досега броят на корабите управлявани от „Зодиак” се е увеличил над два пъти, а като дедуейт – в пъти повече.

Фирмата проявява интерес към българските морски кадри още през 1989 г. За първи път набира екипажи за корабите си чрез „Нептун менинг” към СО „Воден транспорт”. От 1990 с тази дейност се занимава и к.д.п. Стефан Дублев, един от първите български капитани наети от “Зодиак”. Първоначално се търсят предимно офицерски кадри, впоследствие – боцмани, рулеви, палубни моряци, фитери, мотористи, готвачи и камериери.  От самото начало броят на наеманите през годините моряци расте непрекъснато като достига връхна точка през 2002г. (2359 моряка) и 2003г. (2576 моряка). За първи път през 2004г започва да се забелязва лек спад в броя на наетите български моряци, което е вследствие на голямата конкуренция на този пазар на труда, неатрактивността на моряшката професия, по-лесното намиране на относително добри алтернативи на брега, облекченото пътуване зад граница на българските граждани, курса USD/BGN и др. През годините повече от 4000 моряка са работили на корабите менажирани от  Zodiac Maritime Ltd London. От стъпването си през 1989 на българския пазар за морски специалисти г. до 31 декември 2017 са били сключени около 37000 договора за работа на корабите менажирани от Zodiac Maritime Ltd London.

Търговското представителство на фирмата в България е регистрирано в БТПП на 27 октомври 1994. В България ТП " Зодиак Меритайм ООД " има офис единствено в гр. Варна чрез който се извършват всички действия от и за Zodiac Maritime Ltd.

За успешната дейност на Zodiac Maritime Ltd в България работят  10 души, като повечето от тях преди започването на бреговата си  работа са плавали като офицери в компанията.