Кадетска програма

Зодиак залага и инвестира в доброто обучение на своите бъдещи специалисти.

Фирмата има програма за обучение на млади кадри с дългогодишни традиции като всяка година наема 20-30 бъдещи капитани и механици.

Началото на кадетската програма за Български кандидат палубни офицери и корабни механици е поставено на 12 Ноември 1991г. когато е изпратена първата двойка кадети за провеждане на стажантски рейс на борда на кораб "River Maas". От тогава насам стотици курсанти и студенти са започнали корабната си кариера на борда на корабите менажирани от Зодиак. В момента в редицитe на компанията работят много Капитани и Гл. Механици започнали като стажанти след завършване на морското си образование.

С ръководството на ВВМУ "Н.Вапцаров" работим в по-тясно сътрудничество от 120 годишнината на училището, когато помогнахме със средства за закупуването на софтyeър за навигационния тренажор.

На 28 април 2005г. е подписано рамково споразумение за съвместна дейност с ВВМУ "Н.Вапцаров" като част от него е организирането плавателна практика за студентите 3 и 4 година (навигация , КЕММ).

Компанията поддържа отлични взаимоотношения и с ръководството на Факултет морски науки и екология в Техническия Университет във Варна. Много от студентите успешно преминали кадетската програма са наети на работа в Зодиак.

За първи път през 2005 г. 22 студенти (групи от по трима) проведоха 3 месечна плавателна практика на наши кораби като те не само не заплащаха за нея (храна, транспорт, визи, агентииски), но и получаваха заплата от по 300ш.д. на месец. На борда на кораба практикантите имаха възможност да се адаптират към не лекия корабен живот, да натрупат знания и умения и да завършат своите задания под ръководството на български старши офицери. Отзивите за проведените практики както от фирмата така и от студентите са окуражаващи, което говори за правилно намерен баланс при съвместяване интересите на бизнеса и образованието. Започнатото ще намери своето логично продължение в спонсориране образованието на студенти, преминали през нашите кораби, постигнали добри резултати в учебния процес и готови след дипломирането се да работят в "Зодиак".

В изпълнение на нашите ангажименти по подписаното рамково споразумение "Зодиак" спонсорира изцяло ремонта на зала No6 на стойност 45000лв. Залата беше официално открита в навечерието на празника на народните будители и всеобщото мнение е че бъдещите морски специалисти имат модерна и съвременна лекционна зала на която биха завидели много техни колеги.

За подробна информация се свържете с офиса на "Zodiac Maritime Ltd" във Варна.